|
Undermenyer |
|
|
Crispy marinert hjortesnacks
Tørket hjortekjøtt i strimler kan være et nydelig snack på hytteturen. Kjøttet holder som tørket i inntil 2år ved lufttett forvaring (vacumpakket).
Oppskriften er her:
Les
mer
|
|
|
Hjortekarbonader i peppersaus
Dette er en enkel oppskrift på luftige og gode hjortekarbonader i sopp og peppersaus.
Les
mer
|
|
Akevittgravet hjort
Ingredienser
250 g ytre- eller indrefilet av hjort
1/2 ts timian
1/2 ts knust pepper
5-6 knuste einerbær
20 g sukker
40 g grovt salt
20 g gulrot
10 g purre
20 g sellerirot
20 g løk
1 dl akevitt
Les
mer
|
|
|
Hjort i sursøt saus
Ingredienser
grytestek av hjort på 750 g
1 stor løk, hakket
2 store gulrøtter, hakket
2 stilker selleri, snittet
4 hvitløkfedder, skrelt og knust
suppekvast av 1 laurbærblad og
2 kvister hver av rosmarin og timian
svart pepper
6 einerbær
4 ss olivenolje
1 1/2 dl rødvineddik
3 dl rødvin
salt
mel til å drysse på kjøttet
60 g mørk bitter sjokolade, reven
1 ss honning
2 ss hakket frisk persille
Les
mer
|
|
Hjortefilet - 4 personer
ca 720 g filet av hjort
125 g rosiner
25 cl portvin
100 g usaltet smør
1 ts korianderfrø
1 dl kremfløte
3 dl viltkraft
4 sjalottløk
Salt og pepper
50 g skogsopp(kantarell, steinsopp etc)
Les
mer
|
|
|
Biffgryte med hjort
800 g mørt hjortekjøtt fra bakpart
2 løk
margarin til steking
100 g sopp
3 ss tomatpuré
1 boks seterrømme
salt
pepper
Les
mer
|
|
Brasert hjortelår
2 kg hjortelår
Saus:
3 dl rødvin
1 løk
1 gulrot
1 liten purreløk
timian
50 g smør
60 g hvetemel
baconsvor
Les
mer
|
|
|
Bresàola av hjort
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts spisskummenfrø
2 1/2 ss brunt sukker
1 ss nykvernet svart pepper
1/2 ts tørket timian
1/2 ts malt ingefær
2 einerbær, knuste
1/2 ts nyrevet muskat
1/4 ts malt nellik
3 kardemommefrø, finknuste
2 middels store hjortefileter, renskåret
1 ss olje
1 ss smør
Les
mer
|
|
Dyrekjøtt med rosenkål
1 1/2-2 kg hjortestek
salt
pepper
2 kg rosenkål
Marinade:
3 løk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
timian
laurbærblad
3 dl eddik
3 dl rødvin
3 dl vann
olje
1 dl ripsgelé til sausen
Les
mer
|
|
|
Dyresadel av hjort
2 1/2 kg hjortesadel uten slagside av ungt dyr
salt
pepper
5 knuste tørkede enerbær
3 ss smør eller margarin
4 dl vann
5 dl kremfløte
2 dl rømme
Saus:
smørkule av 2 ss hvetemel og 1 ss smør
2 skiver gjetost
2 ss ripsgelé eller rognebærgele
Les
mer
|
|
Einebærmarinert hjortestek
1 1/2 kg hjortestek
1 1/2 dl fløte
Marinade:
7 1/2 dl rødvin
1 rødløk
1 gulrot
5-6 knuste pepperkorn
5-6 hele nelliker
1 laurbærblad
1 ss knuste einebær
2-3 ss olje
Les
mer
|
|
|
Hjortefilet i øl
800 g renskåret filet av hjort
olje/smør
saus:
200 g hakket løk
100 g finhakket sopp
2 ss (usaltet) smør
2 dl mørkt øl
5 dl viltkraft/god buljong
100 g (usaltet) smør
litt pepper
Les
mer
|
|
Hjortefilet med viltkremsaus
1 kg hjortefilet
1 stor pære eller 2 små
200 g tyting
2-4 ss melis
2 dl viltkraft
2 dl fløte
1 ss brunt sukker
1 ss bringebæreddik
2 ss rømme
1 l sjampinjonger
2-3 ss smør
1 liten bunt frisk spinat
salt
pepper
Les
mer
|
|
|
Hjortefilet med potettopper
500 g ytrefilet av hjort
125 g geitemysost
1 sjalottløk
25 g margarin eller smør
1 eggeplomme
1/2 s hakket fersk merian
1/2 ss hakket frisk timian
salt
pepper
25 g margarin eller smør
3 dl sjy
1 ss maisennajevning
1 ss balsamivoeddik eller soya
Les
mer
|
|
Hjortefilet med sellerimos
500 g hjortefilet
2 ss smør eller margarin
1 ts salt
svart pepper
saus:
1 boks klar buljong (consommé)
1 1/2 dl rødvin
2 ts potetmel
1 ts soyasaus
sellerimos:
500 g sellerirot uten skall
50 g smør eller margarin
3/4 dl kremfløte
Les
mer
|
|
|
Hjortefrikassé
1 kg benfritt kjøtt fra bog eller bryst
2 ts salt
1/2 løk
grønt fra en purre
1 gulrot
1 laurbærblad
2 nellikspiker
7 dl vann
1 buljongterning
1/2 ts hvit pepper
80 g hvetemel
3 dl melk
1 dl fløte
persillebunt
800 g grønnsaker til garnityr, etter årstid
Les
mer
|
|
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
1 kg kotelettkam fra hjort
250 g kantareller
3 dl fløte
2 dl ferdig brun saus
1 ss rørt tyttebær
grovmalt svart pepper
salt
en liten kvast persille
smør til bruning
Les
mer
|
|
|
Hjortemedaljonger med mandelsmør
500 g ytrefilet av hjort
8 einerbær
8 svarte pepperkorn
1/2 dl fruktbrennevin, f.eks. Calvados
200 g blå eller grønne druer
2 ss smør eller margarin
salt
3 1/2 dl viltfond eller buljong
1 1/2 dl rødvin
3 ss créme fraîche
Mandelsmør:
1 pose mandelspon
60 g smør
1 ss hakket persille
noe dråper worcestersaus
salt
pepper
Les
mer
|
|
Hjortenakke med kirsebær
1 1/2 kg hjortenakke
2 1/2 dl rødvin
2 1/2 dl kirsebærsaft
1 ss olje
1 ts salt
hvite pepperkorn
1 laurbærblad
1 grønnsakbuljongterning
1 dl kirsebær
Saus:
1 dl husholdningsfløte
2 ss maisennajevning
Les
mer
|
|
|
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
600 g småkjøtt av hjort
200 g medisterfarse
2 ts salt
1 ts svart pepper
20 knuste grønne pepperkorn
1 dl hvetemel
3 egg
1 dl rødvin
2 dl kremfløte
Gelé
2 dl consommé fra boks
2 plater gelatin
1/2 dl vann
10-12 mandarinbåter
Les
mer
|
|
Hjortesadel
2 kg fersk eller dypfryst hjortesadel
evt 50-100 g spekk
1 1/2 ts salt
nymalt pepper
Saus:
5 dl sjy
2 ss hvetemel
1/2 dl vann
Les
mer
|
|
|
Hjortestek
1 1/2 kg hjortestek
1 tynn skive spekk
2 ss smør/margarin
salt
pepper
3 dl vann
3 dl melk
saus:
5 dl stekesjy
1 1/2 dl rømme
geitost
ripsgelé
2 ss hvetemel
Les
mer
|
|
Hjortestek med frisk saus
800 g mørt kjøtt som stek
1 kg grovsalt
2 eggehviter
margarin til steking
nykvernet pepper
1 boks rømme
2 dl finhakket paprikasalat
1 ss finhakket løk
Les
mer
|
|
|
Hjortesuppe
500 g hjortekjøtt, gjerne med ben
1 ss olje
2 dl gulrøtter, rotselleri og løk i terninger
1 1/2 liter vann
1 1/2 dl rødvin
5 einerbær
5 hvite pepperkorn
1 timiankvast
2 ts eddik, gjerne balsamico
1 1/2 dl kremfløte
50 g ferske sjampinjonger
1 ss hvetemel
1 ss smør
salt
pepper
persille
Les
mer
|
|
Hjortetrofé
4-8 skiver stekt hjort, rester av stek
100 g smørbar leverpostei
1 ss sherry
2 ss fløte
1 ts finknust rosé- eller grønn pepper
1 boks mandarinbåter, 300 g
4 skiver landbrød
salatblader
Les
mer
|
|
|
Hot hjortegryte med bønner
2 løk
3 hvitløkfedd
1 ss margarin eller smør
400 g farse av hjort
1 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
1 1/2 ts salt
1 boks hele tomater, 400 g
1 boks brune bønner, 520 g
1 boks røde bønner, 400 g
Les
mer
|
|
Hvitløkspekket hjorterull
1 kg bryst av hjortekalv
1 ss salt
1 ts sukker
2 krm hvit pepper
3-4 hvitløkfedd
2 ss finhakket sjalottløk
2-3 tynne skiver spekk
2-3 gelatinplater
vann
2 ts salt pr. l vann
Les
mer
|
|
|
Jegerens hjortefilet
50 g tørkede aprikoser
600 g ytrefilet av hjort
2 ss olje
1/2 ts grovmalt hvit pepper
2-3 sjalottløk
1 dl portvin
1/2 ts korianderfrø eller 2 krm malt koriander
3 dl viltbuljong
1 dl husholdningsfløte
salt
pepper
1 ss margarin eller smør
Les
mer
|
|
Kjøttboller av hjort
4 skiver loff
1 dl fløte
1 dl vichyvann, farris eller selters
1 ss rårevet løk
2 ss konjakk
1 ss knuste einerbær
1 ts salt
2 krm blandingskrydder
250 g farse av hjort
200 g medisterfarse
2 ss smør eller margarin
Les
mer
|
|
|
Koking av kraft
Det lønner seg som regel ikke å kjøpe kjøtt for å koke kraft, ettersom det finnes buljongekstrakt (terning, pulver) av bra kvalitet i handelen. Har man derimot tilgang på kjøtt, ben, avskjær etter jakt, slakt eller storkjøp, bør man ta vare på dette og koke kraft. Kraftben er også av og til å få kjøpt i butikken.
Les
mer
|
|
Marinert helstekt hjorteflatbiff
2 kg hjorteflatbiff
Marinade:
1 løk i terninger
2 laurbærblad
10 knuste einerbær
1 ts rosmarin
20 knuste pepperkorn
5 dl rødvin
1 dl eddik (helst vineddik)
3 dl vann
3 dl soyaolje
Saus:
2 dl marinade
8 dl kraft
60 g smør
70 g hvetemel
2 dl kremfløte
brunost
salt
pepper
Les
mer
|
|
|
Mør hjortegryte med ris og paprika
800 g biff eller stek
2 gule paprika
4 ss margarin
4 ss hvetemel
2 dl vann
1/2 boks lettrømme
salt
pepper
Les
mer
|
|
Rødvinsbraisert hjortelår
1 kg hjortestek av lår
2 ss smør
1 dl rødvinseddik
1/2 fl rødvin
12 soltørkede tomater
100 g smør
sitronsaft
salt
pepper
Les
mer
|
|
|
Rødvinsmarinert hjortefilet
1 kg filet av hjort
4 dl rødvin
1 stor tomat i terninger uten frø
2 gulrøtter skrelt i skiver
1/2 løk i skiver
1 stilk frisk bladpersille
1 stangselleri i biter
1 laurbærblad
2 stilker frisk timian
1 hvitløkfedd, hakket
1 ts hel sort pepper
Les
mer
|
|
Små ølbiffer av hjort
4 ansjosfileter
500 g hjortefarse
2 finhakkede løk
3 ts ansjoskraft
1 ts nykvernet hvit pepper
2 egg
1 dl øl
1 ss smør eller margarin
1/2 dl fløte
1/2 dl melk
Les
mer
|
|
|
Soppgratinert hjortestek
500 g rester av stekt hjortestek
Stuing:
300 g sjampinjonger eller annen sopp
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
3 dl buljong
1 dl fløte
1 dl créme fraiche
2 krm blandingskrydder
salt
pepper
1/2 dl revet vellagret ost
Les
mer
|
|
Tomatbraisert hjortestek
800 g hjortestek
1 ss margarin eller smør
1 ts salt
2 krm rosmarin
2 krm basilikum
pepper fra kvern
1 boks knuste tomater, 400 g
1 dl crème fraîche
1-2 ss maisennajevning
Les
mer
|
|
|
Urtebakt hjortebog
800 g benfri bogstek av hjort
5 dl vann
1 buljongterning
2 ss olje
1/2 dl honning
1 ts salt
pepper fra kvern
2 krm timian
2 krm koriander
1 krm krydderblanding
2 laurbærblader
Les
mer
|
|
Viltkrydret hjorteskavpanne
1 pk hjorteskav
1-2 ss margarin eller smør
1 løk i båter
2 gulrøtter
1 bunt persille
5-8 knuste einerbær
1/2 krm timian
1 hvitløkfedd
3 dl grønnsakbuljong
salt
pepper
Les
mer
|
|
|
|
|