Hovedside     Jaktårbok     Trofèrommet     Våpen&Utstyr     Mat     Video     Jaktlaget  

Undermenyer

  Elg

  Hjort

  Rådyr

  Villrein

Hjortefilet med sellerimos

500 g hjortefilet 2 ss smør eller margarin 1 ts salt svart pepper saus: 1 boks klar buljong (consommé) 1 1/2 dl rødvin 2 ts potetmel 1 ts soyasaus sellerimos: 500 g sellerirot uten skall 50 g smør eller margarin 3/4 dl kremfløte

Skjær hjortefileten i 8-12 skiver. Legg dem på en skjærefjøl og bank dem litt med hånden.

Skjær sellerien til mosen i staver og kok dem myke i saltet vann i ca 15 minutter. Hell av vannet og la sellerien dampe en liten stund slik at den tørker.

Mos sellerien med smøret. Tilsett litt fløte om gangen og rør mosen jevn og glatt. Hold den varm.

Hell buljong og vin til sausen i en kjele. Tilsett potetmel og soyasaus og kok opp under stadig omrøring. Smak til. Hold sausen varm, men ikke la den koke.

Brun smøret i en stor stekepanne. Legg i kjøttet og la det få fin farge på begge sider. Krydre med salt og pepper. Stek kjøttet i ca 5 minutter. Det kan gjerne være rosafarget i midten, da blir det saftigere.

Legg kjøttet på et fat. Hell litt saus over og hell resten av sausen i en sausenebbe.



Utskriftsversjon
 
 
Link
Link
Link
Link

JEGERPORTALEN

SEND MAIL


SEND MAIL


SEND MAIL